Jdi na obsah Jdi na menu
 


Odchod sestry Toničky Hofmanové z Jilemnice

20. 6. 2009

Chvála Kristu!

Sdělujeme všem přátelům a známým, že Pánem života a smrti byla povolána do věčného Domova, naše sestra, teta, příbuzná, paní

ANTONIE HOFMANOVÁ, terciářka

 

 

 

Obrazek

 

 

 

 

Jako neprovdaná se mohla 23 let věnovat dětem s postižením v Jánských Lázních. Působila 10 let jako katechetka na školách v Krkonoších a Podkrkonoší. V 50. letech minulého století byla za komunistického režimu odsouzena na 6 let vězení. Napsala také několik knih, nejznámější jsou její autobiografie „Žijeme jen jednou“ a „Svoboda v nesvobodě“ o létech prožitých v komunistickém vězení. V roce 2007 obdržela ocenění záslužným křížem „Pro Ecclesia et Pontifice“, které ji udělil papež Benedikt XVI. za věrnost církvi a pamětní medaili města Jilemnice. Byla 62 let členkou SFŘ, III. řádu svatého Františka.
Zemřela po delší nemoci v Jilemnici, smířena s Bohem a lidmi, 16. června 2009 v 86 letech života. 
S naší drahou zesnulou se naposledy rozloučíme při Mši svaté v pátek 26. června 2009 v 13:00 hodin v kostele svatého Vavřince v Jilemnici. Podle přání zemřelé jsou pak všichni zváni k občerstvení do školní jídelny Eurest, kde na ni společně vzpomeneme. V 17:00 hodin bude po krátkém rozloučení v kostele v Horní Branné uložena k věčnému odpočinku na místním hřbitově. Místo květinových darů si zemřelá přála dát příspěvek potřebným lidem. 
Děkujeme s láskou a vděčností za vše co pro nás v životě udělala. Jménem příbuzných sestra Anna Vrátná, synovec Jan Vrátný a neteř Anna Hrdinová s rodinou. Společenství mládeže Vavřineček z Jilemnicka a mnoho přátel.

Přáním zesnulé sestry Toničky bylo, aby se zpráva o jejím odchodu k Pánu Ježíši na věčnost rozšířila mezi členy SFŘ. Proto je zde i její parte k tisku (formát PDF).

 

 

Ať sestře Toničce Bůh oplatí všechno svou věčnou Láskou!