Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z našeho společenství

Příspěvky

SETKÁNÍ PŘÁTEL SV. FRANTIŠKA PROSINEC 2014

Společenství mimořádně bylo zahájeno poutní mší v kapli sv. Barbory v Diecézním muzeu. Mši celebroval mons. Emil Soukup. Organizoval jí jeho bratr architekt Soukup, který nás poučil o zajímavosti na přenesených nástěnných malbách z roku 1505 z bývalého Dominikánského kláštera. Na malbách je namalován bílý pes, který tehdy v našich zemích nebyl ještě znám. Rasa byla vyšlechtěna ve Španělsku a u nás se stal běžnější až v 17. století. Malíř tedy předběhl dobu o sto let.

 

25. 11. 2014

Komentářů: 0

Rubrika: Z našeho společenství

Celý příspěvek

Recenze na knihu Oldřicha Seluckého „Vzpoura v Assisi“

Autor recenze: P. Bonaventura Ondřej Čapek, OFM

 

Vzpoura v Assisi – Oldřich Selucký

Knihy pro mládež 

 

Duchovní obnova pro mladé

 Školské sestr sv.Františka pořádají Duchovní obnovy 7.11. v Praze a 5.12. na Velehradě.

 

Poutní mše svatá na Vavřinečku u Domažlic 10.8.2014

„sv. Vavřinec za krutého pronásledování rozdal všechny peníze i cennosti církve chudým a když na něj bylo naléháno, aby je vydal, poukázal na nemocné a chudé se slovy: 'Zde je naše věčné bohatství, které vždycky vynáší'. I my poutníci na poutní místo sv. Vavřinec u Domažlic, patříme mezi věčné bohatství, které náleží Bohu.“, prohlásil Mons. Doc. Ing. Mgr. Aleš Opatrný, Th.D, který celebroval nedělní poutní mši.

 

Svátek sv. Dominika v kláštěře Domi nikánů v Plzni 2014

Terciáři sv. Františka si pěkně popovídali s terciáři sv. Dominika a pojedli a popili a poradovali se s farníky Dominikánského kostela na Jiráskově náměstí, jak to má ve svátek být.