Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výpisky z kroniky MBS Plzeň do roku 1989

11. 3. 2014
  •  Když vedli k soudu v roce 1983 za komunistického režimu otce Jiřího a Michala, byli pohublí a zdrcení. Bratr Luboš, který se nebál přijít k soudu na chodbě zvolal CHVÁLA KRISTU. Odsouzenci pookřáli a získali odvahu.
  • Říci jméno, při vyšetřování tajnou komunistickou policií, znamenalo, přivést jmenovaného do vážných problémů. Bratr Irenej proto nechtěl  žádné jméno říci. Situace se velmi hrotila, když tu Duch svbatý připomněl Irenejovi, ať řekne jméno zemřelého bratra Zdeňka Turka. Když Irenej začal spolupracovat, vyšteřovatel byl celý natěšený, jak splní svůj úkol. Zapsal si Jméno Turek a sladkým hlasem vyžadoval jeho adresu. Bratr Irenej řekl na kterém hřbitově je pohřbený. Vyšetřovatel se mohl vzteknout a bratr Irenej se radoval z gólu. Duch svatý vede 1:0.
  • Sestra Marta dělala čest svému jménu. Bratr Michal jí dal pár korun na nákupy a ona dokázala s Duchem svatým i z mála udělat, co bylo potřebné. Např. dostala peníze na pohoštění. Kupovala párky, ale místo 30 jich měli jenom 25. Řekla si, že Duch svatý ví co dělá a koupila jich jenom 25. Ten den přišlo opravdu jen 25 lidí, takže třicet by bylo hodně. Duch svatý ušetřil.
  • Cesta do Říma na svatořečení sv. Anežky uzavřela komunistické období terciářů. CHVÁLA KRISTU.
  • bratr-lev.pngBRATR LEV

Kronika před rokem 1989. zip

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář