Jdi na obsah Jdi na menu
 


KDO JSME? 

 

Jsme především křesťané, následující Ježíše Krista. Jsme většinou katolíci, ale nemusí to tak být vždy. Hledáme Krista skrze spiritualitu sv. Františka a sv. Kláry a skrze vzory jejich následovníky. Sekulární františkánský řád  založil sv. František. Má více jak 800 let dlouhou historii a vývoj. Také v plzni působí velmi dlouho.

 

CO CHCEME?

 

  • Být skutečně svobodnými

František nás učí, že o svobodu se připravujeme nejčastěji lpěním na "bohatstvích" všeho druhu. Proto se snažíme nebýt závislí na majetku, moci, kariéře, ... a tak se stávat svobodnými pro lásku k Bohu i bratřím a sestrám.

  • Být bratry a sestrami všech

František pochopil a prožil, že Bůh je společným Otcem všech lidí i tvorů. Proto se snažíme přijímat všechny lidi i tvory jako dar od Boha, mít úctu také k celému stvoření a být Kristovými spolupracovníky v poslání proměnit svět.

  • Být šiřiteli pokoje, radosti a naděje

František poznal, jak je důležité vytvořit si ve svém životě dostatečný prostor pro setkávání s Bohem v modlitbě. Proto se v ní snažíme čerpat pokoj, odvahu k lásce a odpuštění, abychom mohli druhým přinášet pokoj, radost a naději.